Vier de Lente Festival

Royal De Ree Holland en Koninklijk Echtpaar ontmoeten elkaar op de toekomstige locatie van Vier de Lente Festival Tulip Barn op 24 april het thuis voor nieuw jongerenevenement

7 April, Hillegom – Het was een dag met een koninklijk tintje voor het Vier de Lente Festival: het koninklijk echtpaar bezocht vandaag de Tulip Barn, de locatie waar op 24 april het nieuwe evenement plaats zal vinden. Minstens zo majesteitelijk was het tekenen van de partner deal met Royal De Ree Holland, die als maatschappelijk partner het festival ondersteunt.

Royal Deal
Vier de Lente Festival is een nieuw evenement met hart voor de Bollenstreek. Omdat sociaal maatschappelijk ondernemen hoog in het vaandel staat, zijn alle partijen dan ook trots om te melden dat Royal De Ree Holland als maatschappelijk partner het festival ondersteunt. Het officiële tekenmoment vond plaats op de dag van het bezoek van het koninklijk bezoek aan de festivallocatie. Jorieke Exler, mede-initiatiefnemer van Vier de Lente Festival: “Zij hebben sinds 2019 ook een koninklijke titel. Hoe mooi is het dat dit vandaag, hier op onze festivallocatie, samenkomt?”

Voor de deelnemende gemeenten, de partners en stakeholders is het lentefeest een positief moment dat ingezet wordt in de vorm van verbinding en verjonging. Jørgen de Ree, directeur van Royal De Ree Holland: “Verjonging, vernieuwing en verduurzaming zijn essentieel voor de toekomst van onze branche. Daarom steunen wij het Vier de Lente Festival, om zo meer jongeren te enthousiasmeren voor de wereld van bollen en bloemen. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!”

Sociaal- Maatschappelijke Impact
Met het festival wordt een doorstroom naar lokaal en/of relevant bedrijfsleven gestimuleerd, zien jongeren de pracht en meerwaarde van de streek en komen ze op een verjongende manier in aanraking met het bollenvak. Kortom: een trotse Holland-beleving voor de jongere generatie(s) vanuit het hart van de bloemensector. Jorieke Exler, mede-initiatiefnemer van Vier de Lente Festival is dan ook heel blij met Royal De Ree Holland als maatschappelijk partner.

Het Vier de Lente festival draagt dezelfde trots uit als 75-jaar oudere zus Bloemencorso Bollenstreek, maar spreekt een jongere doelgroep aan. Bovendien is het doel om vrijwilligers van het Vier de Lente Festival te laten doorstromen om het Bloemencorso Bollenstreek te dragen en voort te zetten in de toekomst. Vier de Lente Festival heeft daarom ook een Jongerenraad, met een jongvolwassene uit elke Bollenstreekgemeente. Sommigen van hen zijn juist wel en anderen helemaal niet bekend met de bollensector.

Deze speciale kick-off editie van het Vier de Lente Festival is enkel op uitnodiging toegankelijk. Maar niet getreurd, je kunt je aanmelden voor een uitnodiging via de website www.vierdelente.com. Let op, er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.